cloud
cloud
cloud
cloud
cloud
cloud

Τελευταία άρθρα


featured image

Δέκα καλοί λόγοι για να πάει το παιδί σας κατασκήνωση!

Δέκα καλοί λόγοι για να πάει το παιδί σας κατασκήνωση!

Οι κατασκηνώσεις είναι διασκεδαστικές αλλά γιατί είναι σημαντικές; Είναι κάτι περισσότερο από αστεία τραγούδια και παιδικές δραστηριότητες; Σίγουρα είναι πολλά περισσότερα. Σε έναν κόσμο που κυριαρχεί η τεχνολογία, το να στείλεις το παιδί σου έξω στη φύση, είναι από μόνο του μυστηριώδες και συναρπαστικό. Στη συνέχεια σας παρουσιάζουμε 10 λόγους γιατί κάθε παιδί πρέπει να πάει κατασκήνωση.

1.Τα παιδιά εκτίθονται στην διαφορετικότητα.

Τα παιδιά μαθαίνουν ότι ο κόσμος μας είναι ένα τεράστιο μέρος με πολλούς ανθρώπους που δρουν διαφορετικά. Έρχονται αντιμέτωποι με συμπεριφορές και καταστάσεις που ίσως να μην συναντούσαν στην καθημερινότητα τους.

2.Αυξάνουν την αυτο-εκτίμηση τους.

Η επιβράβευση σε δραστηριότητες τονώνει το ηθικό των παιδιών και ενισχύει την εικόνα του εαυτού τους. Νιώθουν πιο ικανά, δραστήρια και πιο επιτυχημένα.

3.Έρχονται σε επαφή με τη φύση.

Η κατσκήνωση γεμίζει ένα σημαντικό κενό που υπάρχει στη σημερινή καθημερινότητα των παιδιών. Το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους, η εξερεύνηση του δάσους, το κολύμπι είναι μερικά από αυτά. Η επαφή με τη φύση βοηθάει τα παιδιά να συγκεντρώνονται περισσότερο αλλά και να εξασκούν δεξιότητες όπως ισορροπία, παρατήρηση, στάση σώματος κ.α.

4.Γίνονται ανεξάρτητα

Εξελίσσουν την προσωπικότητα τους με το να φροντίζουν τους εαυτούς τους. Όταν τα παιδιά είναι στην κατασκήνωση δεν έχουν τη μαμά και τον μπαμπά να τα βοηθήσουν όταν δυσκολεύονται. Πρέπει απλά να τα καταφέρουν μόνα τους. Παραδείγματος χάριν, να στρώσουν το κρεβάτι τους, να κάνουν μπάνιο μόνα τους κ.α. Έτσι το παιδί μπορεί να μάθει να εμπιστεύεται τον εαυτό του και να παίρνει τις δικές του αποφάσεις.

5.Αναπτύσσουν αρχηγικές ικανότητες

Έχουν πιο πολλές πιθανότητες να νιώσουν “αρχηγοί”, μέσα από ομαδικές δραστηριότητες και να αφήσουν τον εαυτό τους να εκφραστεί ελεύθερα.

6.Η κατασκήνωση αφήνει αξέχαστες αναμνήσεις

Τα παιδιά κάνουν καινούριους φίλους, συμμετέχουν σε διασκεδαστικές βραδιές κάτω από τα αστέρια και θυμούνται περιστατικά μέχρι την ενήλικη ζωή τους.

7.Ευνοεί τις καινούριες φιλίες

Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για ένα παιδί να διευρύνει τον κοινωνικό του κύκλο. Κάποια παιδιά κάνουν φίλους που θα τους συντροφεύουν για μια ζωή.

8.Η κατασκήνωση κάνει τα παιδιά ενεργητικά

Σε αυτόν τον κόσμο που είναι γεμάτος από τεχνολογία, η κατασκήνωση μαθαίνει στα παιδιά να γίνουν όντως παιδιά, να σηκωθούν από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και να ενεργοποιηθούν.

9.Αναπτύσσουν τα ενδιαφέροντα τους

Οι κατασκηνώσεις έχουν ποικίλα προγράμματα με δραστηριότητες, τις οποίες τα παιδιά εξερευνούν με χαρά, όπως χορό, κολύμπι, χειροτεχνίες, ορειβασία, πεζοπορία κ.λπ.

10.Απασχολούν τα παιδιά όταν οι γονείς δουλεύουν

Υπάρχουν πρακτικοί λόγοι που μια οικογένεια, πλέον δυσκολεύεται να πάει διακοπές. Η κατασκήνωση είναι το καλύτερο μέρος για να περάσουν το καλοκαίρι γιατί δεν θεωρείται “παρκάρισμα” αλλά προσφέρει διασκέδαση, ενθουσιασμό, μαθήματα ζωής που διαρκούν.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *