Μουσική νότα

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

Στα μουσικοκινητικά παιχνίδια στόχος μας δεν είναι μόνο η διασκέδαση και η ψυχαγωγία των παιδιών. Αλλά μέσα από τη διασκέδαση, τη μουσική και την κίνηση μπορούμε να μάθουμε στα παιδιά να ελέγχουν τον εαυτό τους και τις παρορμήσεις τους ώστε να συντονιστούν με την ομάδα.

Πιστεύουμε ότι οι συντονισμένες κινήσεις, τα συντονισμένα συναισθήματα και η συντονισμένη επικοινωνία είναι πολύ σημαντικά εφόδια για τη ζωή και φροντίζουμε να τα αποκτήσουμε με τον πιο ευχάριστο τρόπο!

Μάσκες παιδικές

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

Στη δημιουργική απασχόληση δίνουμε πληροφορίες και ερεθίσματα στα παιδιά με ευφάνταστους τρόπους προκειμένου να μάθουν ευχάριστα.

Ενισχύουμε τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, το συνεργατικό παιχνίδι και την αλληλεπίδραση των παιδιών. Εργαλείο μας σε αυτή την προσπάθεια, το κουκλοθέατρο.

Τα παιδιά μπορούν να παίζουν μόνα τους παρουσιάζοντάς μας την ιστορία τους ή ομαδικά συν- δημιουργώντας!

Βιβλίο παραμυθιού

ΑΦΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ

Ένας ακόμα συνοδοιπόρος μας στη δημιουργική απόκτηση γνώσεων είναι η αφήγηση παραμυθιών. Η μεγάλη σημασία των παραμυθιών στην προαγωγή της γνωστικής ικανότητας των νηπίων και στην ενίσχυση της δημιουργικής τους σκέψης είναι γνωστή.

Πιστεύουμε ότι όταν η απλή αφήγηση παραμυθιών συνδυάζεται με την έμπρακτη εμπειρία τους, τότε η αξία τους γίνεται ακόμα πιο σημαντική. Με τη δραματοποίηση των παραμυθιών αποσκοπούμε να δώσουμε στα παιδιά την εμπειρία όσων ακούν ή διαβάζουν στην πράξη, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο η κατανόηση των μηνυμάτων των παραμυθιών γίνεται ευκολότερα.

Πινέλο με χρώματα

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

Τα θέματα μας παίρνουν μορφή και χρώμα στην εικαστική έκφραση. Τα παιδιά μπορούν να σχεδιάσουν, να ζωγραφίσουν, να κόψουν, να κολλήσουν και τελικά να δημιουργήσουν το δικό τους έργο τέχνης!

Θεωρούμε ότι η συνεργασία είναι πολύ σημαντική ικανότητα που πρέπει να κατακτήσει κανείς από την παιδική ακόμα ηλικία, γι’ αυτό επιλέγουμε συχνά να δημιουργούμε ομαδικά έργα τέχνης.

roleplay

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΡΟΛΩΝ

Τα καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά θέματα των τμημάτων μας παίρνουν μορφή στο βιωματικό παιχνίδι! Τα παιδιά παίζουν κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο για ένα συγκεκριμένο στόχο, να κατανοήσουν, να εμπεδώσουν και να κατακτήσουν το μήνυμα που θέλουμε να μεταφέρουμε σε κάθε συνάντησή μας.

Κάπως έτσι μπορούμε να μεταμορφωθούμε σε μαύρους κότσυφες και άσπρους γλάρους (από το παραμύθι «ο μαύρος κότσυφας και ο άσπρος γλάρος» Κίτυ Κρόουθερ) και να παίξουμε όλοι μαζί ενδιαφέροντα παιχνίδια χωρίς να μας ενδιαφέρει η διαφορετικότητά μας.

TOP