cloud
cloud
cloud
cloud
cloud
cloud

Ε.Κ.Π.


Το «Ειδικό Κέντρο Παιδιού» Κορίνθου – Τριπόλεως προσφέρει, σε ένα δομημένο και αξιόπιστο περιβάλλον, υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης, αντιμετώπισης και αποκατάστασης σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Πλαισιώνεται από έμπειρους και άρτια εξειδικευμένους θεραπευτές, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς, παιδοψυχολόγους και ψυχιάτρους.

Στόχος του είναι η πλήρης ένταξη του ατόμου σε οικογενειακό, σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον, μέσα από τη λεκτική αποκατάσταση, τη συναισθηματική ολοκλήρωση, τη μαθησιακή βελτίωση και την ανάπτυξη επικοινωνιακών – κοινωνικών δεξιοτήτων.

Παρέχονται εποπτείες σε φοιτητές – αποφοίτους – επαγγελματίες του χώρου. Πραγματοποιούνται προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού, προγράμματα εκπαίδευσης γονέων, προγράμματα υποστήριξης του γονικού ρόλου, ομάδες γονέων καθώς και ημερίδες που απευθύνονται κυρίως σε γιατρούς, εκπαιδευτικούς, θεραπευτές και γονείς.

Το «Ειδικό Κέντρο Παιδιού» ιδρύθηκε το 1994 από την Εύη Τσαβαλιά, απόφοιτη του Πανεπιστημίου ¨Kliment Ohridski¨ Βουλγαρίας, Λογοπεδικός – Ειδική Παιδαγωγός. Είναι μέλος του Διοικητικού του Πανελληνίου Συλλόγου Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών με ενεργή συμμετοχή σε ερευνητικό και επιμορφωτικό πλαίσιο.