Το κέντρο μας έρχεται ως υποστηρικτής του γονέα παρουσιάζοντας μια εναλλακτική ιδέα, με μειωμένο κόστος αλλά καμία έκπτωση στην ποιότητα. Τα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης συνεχίζονται, με μεγάλη επιτυχία, για 4η χρονιά.

Πιστεύουμε ότι κάθε παιδί έχει δικαίωμα τόσο στην ψυχαγωγία όσο και στη μάθηση. Το παιχνίδι είναι κάτι παραπάνω από ψυχαγωγία, είναι μια ολόκληρη λειτουργία μέσα στα πλαίσια της ανάπτυξής του.

Του παρέχει τη δυνατότητα να αποκτήσει γνώσεις, να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση και την εμπιστοσύνη στον εαυτό του, να εκφράσει τα συναισθήματά του, να αναλάβει κοινωνικές πρωτοβουλίες, καθώς και να αναπτύξει τις διαπροσωπικές του σχέσεις, την ομαδικότητα και τις κοινωνικές- συνεργατικές δεξιότητές του.

Μαθαίνουμε να παίζουμε

Τα τμήματα δημιουργικής απασχόλησης δίνουν στα παιδιά ευχάριστα ερεθίσματα μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, όπως βιωματικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο, εικαστική έκφραση, μουσικοκινητικές δραστηριότητες, που τα βοηθούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους εύκολα και ευχάριστα.

Μέσα από τις διαδραστικές δραστηριότητες τα παιδιά αποκτούν βιώματα που θα τα βοηθήσουν στην μετέπειτα εξέλιξή τους.

ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Τα θέματα της δημιουργικής απασχόλησης αλλάζουν κάθε φορά, όπως αλλάζουν τα παιδιά μεγαλώνοντας. Παρατηρούμε και ακούμε τις ανάγκες των παιδιών και των γονιών στα πλαίσια μιας συστημικής προσέγγισης.

Το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενό των τμημάτων Δημιουργικής Απασχόλησης προσαρμόζεται στη δυναμική και την ηλικία της κάθε ομάδας.

Όλα τα θέματα προσεγγίζονται με δημιουργικές και βιωματικές διαδικασίες που εμπεριέχουν τη ζωντάνια και τη χαρά της συμμετοχής στα πράγματα.

Έτσι ολοκληρώνοντας τα παιδιά την εκάστοτε δράση αποκομίζουν ουσιαστική ευχαρίστηση που προκύπτει από τη συμμετοχή, την ομαδικότητα και τη συν-δημιουργία.

ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ

Τα μέσα που χρησιμοποιούμε είναι:

  • Βιωματικό παιχνίδι και παιχνίδι ρόλων
  • Κουκλοθέατρο
  • Αφήγηση και δραματοποίηση παραμυθιών
  • Μουσικοκινητικά παιχνίδια συντονισμού
  • Εικαστική έκφραση

ΣΤΟΧΟΣ

Όλες οι δραστηριότητες έχουν στόχο να προάγουν το ομαδικό πνεύμα και τη συνεργασία της ομάδας. Να λειτουργήσουν ως εμψυχωτικές διαδικασίες ενισχύοντας τις δεξιότητες των παιδιών και βοηθώντας τα να ξεπεράσουν τις αδυναμίες τους.

Μέσα από τις ενεργητικές, αλληλεπιδραστικές δραστηριότητες αναδύεται η εκφραστικότητα των παιδιών και η υγιής ψυχοσυναισθηματική τους εξέλιξη.

TOP